Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова турските граждани да се ваксинират, като

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова турските граждани да се ваксинират, като
Коментари Харесай

Турският президент Ердоган се ваксинира с китайската ваксина

 Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова турските жители да се имунизират, като той самият се имунизира в градската болница на столицата Анкара пред телевизионни камери онлайн.

" Нашата цел е в къс период да имунизираме колкото се може повече от нашите жители. Започнахме сполучливо акцията по имунизирането, ще бъдат обезпечени нужните количества както от китайската ваксина, по този начин и от други ваксини. Програмата, по която работят здравните специалисти, е прецизна и ще има позитивни резултати. Поздравявам всички медици за напъните, които поставят в битката против пандемията ", сподели президентът. В персоналния си профил в Телеграм Ердоган написа " Аз се имунизирах ", илюстрирайки посланието си с ухилен емотикон.

Ердоган пристигна в към 18 часа локално време в градската болница на Анкара, с цел да се имунизира против Ковид-19 пред телевизионни камери с президентския конвой и придружаван от многочислена защита. Синът му Билал, валията на Анкара, здравният министър Фахреттин Коджа и други високопоставени лица придружаваха президента. Часове преди събитието медиите непрестанно осведомиха, че предстои Ердоган да се имунизира.

Телевизионните камери демонстрираха онлайн по какъв начин инжектират една доза ваксина на Ердоган в специфична стая, оборудвана особено за имунизиране в болничното заведение. Ердоган бе с защитна маска на лицето.

 

Процедурата по имунизирането на Ердоган ще се приложи още веднъж след 28 дни. Толкова е интервалът за инжектирането сред двете дози за китайската ваксина Синовак. Смята се, че имунизирането на Ердоган, което се извърши показно в най-голямата социална столична болница, ще насърчи турските жители да се имунизират всеобщо, изключително измежду последователите му.

Денят в Турция напълно мина под знака на имунизирането с китайските ваксини Синовак, което стартира тази заран в турските лечебни заведения за медицинските чиновници, които подлежат на имунизиране в първата вълна съгласно програмата на турското здравно министерство. По данни на медиите през първия ден са били имунизирани над 250 хиляди медици.

Ваксинирането в Турция се планува да се извърши на четири стадия. Засега са обезпечени 3 хиляди дози от китайската ваксина Синовак, от която са контрактувани 50 млн. дози. Но съгласно редица специалисти има риск имунизациите да не стигнат, заради което здравните управляващи не престават напъните си за обезпечаване на ваксини от друг генезис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР